Köpvillkor

Dessa allmänna villkor gäller när du som konsument gör köp på, och använder, hemsidan ivyhoss.com och därtill hörande sajter. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och Ivyhoss AB, org. nr 559300-8211, (i fortsättningen ”Ivyhoss”, ”vi”). Genom att göra köp ifrån och använda denna webbsida så förbinder du dig till dessa villkor. Ivyhoss kan inte hållas ansvarig för omständigheter vi ej råder över. Vi följer Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).

Hur hanterar vi känslig information om dig?

För Ivyhoss är ni som kunder och besökare viktiga och all information som samlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och till GDPR lagen. Det är viktigt för oss att vara tydliga angående hur vi hanterar dina personliga uppgifter därför kan du alltid kontakta oss gällande frågor kring detta. Det finns olika tillfällen där vi däremot behöver hantera dina personuppgifter eller annan integritetskänslig information för att tillhandahålla våra tjänster till exempel: När du handlar på ivyhoss.com behöver vi säkerställa att köpet är riktigt och att det verkligen är du som handlar. Beroende på vilket betalsätt du väljer kan vi behöva hantera dina kreditkortsuppgifter eller utföra en kreditbedömning. Vill du att din information raderas efter att din order hos oss är färdighanterad mailar du oss.

Priser

Samtliga priser är i svenska kronor och inkluderar 25% moms. Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar, lagerändringar och uppenbara skrivfel.

 

Rabattkoder

Rabattkoder fungerar endast på varor som ej redan är rabatterade.  Är du under 18 år krävs godkännande av målsman för att genomföra ett köp. Använder du Klarna som betalsätt tar Klarna i vissa fall ut en avgift, till exempel om din Klarna-faktura ej betalas i tid. Mer information om Klarna hittar du på klarna.se. Vid fakturor direkt genom Ivyhoss där betalning sker efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta med referensränta + 9,00 % samt eventuell påminnelseavgift.

 

Leverans och frakt

Vi använder Posten för transport av paket inom Sverige.  Vi tänker hållbart och använder främst återvunnet förpackningsmaterial och emballage. Du får mejl- eller sms-avisering om att ditt paket finns att hämta vid ditt utlämningsställe, förutsatt att mejl eller mobiltelefonnummer finns angivet vid beställningen.  Fraktavgift framgår i kassan innan du slutför ditt köp. 

Leveranstid

Din försändelse skickas så fort som möjligt efter din beställning. Vanligtvis packar och skickar vi beställningar som inkommit innan kl. 11.00 på vardagar samma dag och vanligtvis når varorna kunden redan dagen efter. Normalt har alla kunder sina paket inom 1–3 arbetsdagar, men det är inget vi kan garantera. Vid kampanjer förbehåller vi oss rätten till längre leveranstider. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av produkter. Detta meddelas dock snarast och du kan då välja att vänta med leverans tills alla produkter finns i lager eller annullera den slutsålda produkten från din order. Delleverans är möjlig men vi förbehåller oss då rätten att ta ut en extra fraktavgift.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken inte skäligen kunnat förutses, som påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, och som gör att vi inte kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall sådan händelse utgöra grund för att Ivyhodd befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Byten och returer

Vid köp av varor på sajten gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Ångerrätten gäller inte för varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel.

  • Produkten måste vara intakt och oanvänd med hang tags kvar
  • Plast, kardborrband, andra förpackningar/skydd som produkten kom med måste återsändas
  • Produkten måste skickas spårningsbart och väl packeteras så att ingen skada tillkommer under leveransen
  • Det är av stor vikt att returbladet som medföljer fylls i komplett och korrekt och skickas med returen
  • Köparen står för returfrakten och väljer själv fraktbolag
  • Fraktkostnader återbetalas ej vid retur
  • Återbetalning sker med samma betalningsmetod som köpet
  • Returer som inte uppfyller våra krav accepteras ej utan återsänds tillsammans med en faktura avseende en administrativ avgift om 150 kr
  • Ej uthämtade paket debiteras med 350 kr
  • För att returen/bytet ska vara godkänt så får inga rester av stöv/damm/foder osv återfinnas på produkten. Tänk därför på att testa produkterna försiktigt, samt se över produkten innan du skickar tillbaka den.

Du är ansvarig för returpaketet tills dess att vi mottagit det.  

Vid reklamationer följer Ivyhoss riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se. Mer information finns på www.konsumentverket.se.

Tänk på att läder är ett naturligt material som innebär att det alltid har mer eller mindre struktur i sitt utseende. Skillnader i struktur och utseende i en läderprodukt är ej att anses som en defekt och därmed ej som skäl till byte eller reklamation.

 

Eventuella byten och returer skickas till:

Ivyhoss AB
Lertagvägen 27 B
74141 Knivsta

För snabbast möjliga handläggningstid ber vi er att skicka tillbaka varor med vanligt postpaket och ej som rekommenderad försändelse och inte heller med DHL Servicepoint.

Outlösta paket

För beställda paket som inte hämtas ut och går i retur debiteras en avgift på 350 kr för att täcka utgifter för frakt, emballage och administration.

 

Begagnade köp

Har du köpt begagnade Ivyhoss-produkter av en annan privatperson kan vi tyvärr inte hjälpa dig med byten eller reklamationer.

 

Övrigt

Ivyhoss är ej ansvariga för eventuella olyckor eller liknande som kan uppstå där produkter från oss använts. 

Observera att produktbilderna på sajten kan visa produkter som är extrautrustade. Det är alltid artikeltexten som beskriver den aktuella varan. Observera också att den upplevda färgen på skärmen kan skilja sig från den faktiska produkten beroende på vilka inställningar du har på din skärm. 

SMS- och mailreklam kan förekomma när du har handlat hos oss eller har registrerat din mailadress för artikelbevakning. Du kan alltid välja att avregistrera dig.